Cozze Gratinate – Gratinerte Blåskjell

En forrettoppskrift funnet i “Ganske Enkelt – Italienske
Oppskrifter” utgitt av Notabene Forlag i 1995

Cozze Gratinate–Gratinerte Blåskjell

Tilberedning: 30 minutter
Koketid: 10 minutter
Porsjoner: 4-6

Ingredienser
1,8 kg ferske blåskjell
2 dl hvitvin
1/2 rød paprika, uten frø, hakket
2 fedd hvitløk, presset
4 ss persille, finhakket
4 dl hakkete tomater, avsilt
5 ss brødsmuler av fersk loff
2 ss olivenolje
salt og nykvernet sort pepper
1 ss revet parmesanost

Fremgangsmåte

[1] Legg blåskjellene i en stor bolle, fyll på vann til det dekker helt og fjern skjell som er åpne, knuste eller som stiger til overflaten. Skrubb dem godt under rennende, kaldt vann, og legg dem i en stor kjele sammen med vinen. Kok opp med et tettsluttende lokk.

[2] Blåskjellene skal koke ved middels varme noen få minutter under lokk. Rist kjelen av og til, helt til skjellene åpner seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg, ta resten ut av kjelen og kast toppen av skjellene.

[3] Bland paprika, hvitløk, persille, 3 tomater og 4 ss brødsmuler i en bolle. Rør inn 1 ss av olivenoljen, og smak til med litt salt og nykvernet sort pepper.

[4] Fordel denne blandingen i blåskjellene og sett dem i en ildfast form. Strø revet parmesan over samt resten av brødsmulene og olivenoljen. Stek i forvarmet ovn i 10 minutter ved 230° C. Forvarm grillelementet og gi dem en rask grilling slik at de blir sprø.

Advertisements