Crazy Brød med Marinarasaus

Crazy Bread_page_thumb[2]

Tilsett et lite “kick” til denne hjemmelaget versjonen av Lille Cæsars “Crazy brød” ved å strø på litt chiliflak før du dypper det i varm marinarasaus.

Testkjøkken direktør Farideh Sadeghin hos Saveur vokste opp med å spise Little Cæsars pizza med familie og venner, og var spesielt glad i den sprø brødet på menyen, og dette inspirerte henne til å skape denne hjemmelagede versjonen. Hun elsker å strø det med chiliflak før hun dypper brødet i varmt marinara saus.

2-4 porsjoner

Ingredienser
4,75 dl mel
1/2 ts. salt, pluss mer etter smak
2,5 dl vann, oppvarmet til 45° C
1 ss. aktiv tørrgjær
1 ts. sukker
4 ss. usaltet smør, smeltet, pluss mer for smøring
1,2 dl revet parmesan ost
Klassisk Marinarasaus, for dipping *

Fremgangsmåte

[1] Visp mel og salt i en bolle; rør vann, gjær og sukker i bollen på en blender. Kjør til det skummer, ca 10 minutter. Med motoren i gang, tilsetter du de tørre ingredienser; kjør til deigen er glatt. Dekk løst med plastfolie og sette på et varmt sted til dobbel i størrelse, ca 30 minutter.

[2] Varm ovnen til 220° C. Dekk en stekeplate med smurt bakepapir; klapp deigen til en 35 cm oval, ca 0,75 cm tykk. Ved hjelp av et pizzahjul, skjær deigen på tvers i 4 cm strimler; pensle med halvparten av smøret og dryss med halvparten av parmesanen. Stek dem gyllenbrune, 15 minutter. Fjern fra ovnen og pensle med resten av smøret; dryss med resten parmesan og salt, etter smak.

* Klassisk Marinarasaus

Ingredienser
1 800 g boks hele tomater
0,6 dl extra virgin olivenolje
7 fedd hvitløk, skrelt og skivet
Små tørkede hele chili, eller
en klype knust røde chiliflak
1 ts salt
1 stor fersk basilikum kvist, eller 1/4 ts tørket oregano
eller mer etter smak

Fremgangsmåte

[1] Hell tomatene i en stor bolle og knuse de med hendene. Hell 2,5 dl vann i boksen og skvulp de rundt for å få med tomatjuicen. Spar.

[2] I en stor stekepanne (ikke bruk en dyp gryte) over middels varme, varme oljen. Når det er varmt, tilsett hvitløk.

[3] Så snart hvitløken freser (ikke la den brun), tilsett tomater, deretter det sparte tomatjuice/vannet. Tilsett hele chili eller rød chili flak, oregano (hvis du bruker det) og salt. Rør om.

[4] Legg basilikumkvisten, inkludert stilken, på overflaten (som en blomst). La det falle sammen, så dytter du den ned sausen. Småkok sausen til den tykner og oljen på overflaten er dyp oransje, ca 15 minutter. (Hvis du bruker oregano, smak til sausen etter 10 minutters småkoking, og tilsett mer salt og oregano etter behov.) Kast basilikumen og chilin (hvis du bruker dette).

Advertisements