Creme Catalane med Smak av Sitrus

Creme Catalane med Smak av Sitrus

Crema catalane er en tradisjonell, spansk dessert som lages av melk, eggeplommer og sukker. Den anses av en del være forløperen til crème brûlée. Denne oppskriften servers desserten med sitrussalat, mynte og vaniljeis.

Ingredienser
8 dl fløte
2 dl helmelk
150 g sukker
1 appelsin
4 kanelstang
10 eggeplommer

Fremgangsmåte

[1] Kok opp fløte og melk med halvparten av sukkeret. Ha i skallet fra appelsinen og kanelstengene. La trekke i 15 minutter.

[2] Pisk sammen eggene i en bolle med resten av sukkeret og sil den varme melkeblandingen over eggene.

[3] Sil blandingene igjen og fordel den i porsjonsformer.

[4] Stek formene i ovnen på 95 grader i ca 1 time, til massen har stivnet. Dette kan ta langer tid. Avkjøl.

[5] Server creme catalane med en frisk sitrussalat og en god vaniljeis.