Crostata Dolce di Ricotta – Italiensk Osteterte

Crostata Dolce di Ricotta - Italiensk Osteterte

Ingredienser
Tertedeig:
250 g (8 oz) hvetemel, siktet
75 g (3 oz) sukker
125 g (4 oz) smør, myknet
1 ts finrevet sitronskall
2 eggeplommer
Ostefyll:
350 g (12 oz) Ricotta, siktet
75 g (3 oz) sukker
3 egg, pisket
1 ts hver revet sitron- og appelsinskall
75 g (3 oz) kandiserte sitrusskall, hakket
50 g (2 oz) forvellede mandler, hakket
Garnering:
Melis

Fremgangsmåte

[1] Bland sammen mel og sukker i en bolle, lag en fordypning i midten og tilsett smør, sitronskall og eggeplommer. Gradvis arbeid melet mot midten ved hjelp av fingertuppene, og arbeide ingrediensene til en fast, glatt deig. Dekk og avkjøl i en time.

[2] I mellomtiden forbered fyllet. Bland ost og sukker sammen i en bolle. Gradvis pisk i eggene, tilsett resten av ingrediensene. Bland godt.

[3] Kjevle ut deigen og bruk den til og fore en 18 til 20 cm (7-8 tommer) paiform stående på en ovnsplate. Spre fyllet jevnt i deigen.

[4] bake i en forvarmet moderat ovn, 180° C (350° F), Gass Mark 4, i 45 til 50 minutter. Avkjøl litt, og deretter overføre terten til en rist og la den bli kald. Dryss med melis før terten serveres.

6-8 porsjoer

Merk: Hvis du foretrekker det, pynte kaken med et gittermønster av deigstrimler, før stekingen.