Crêpes à la Prins Bertil

crêpes à la prins bertil_page

Prins Bertil av Sverige er medlem av den svenske Gastronomiska Akademien. Han liker å lage mat og har selv funnet opp flere lekre retter. Denne lille fylte pannekaken er en av favorittene hans.

Tilberedning: Middels vanskelig
Pris: Middels dyr
Tilberedningstid: 40 min
Ovnstemperatur: 225° C, øverste rille

Dette trenger du til 15 crêpes:
1 dl vann
3/4 dl hvetemel
1 dl fløte
3 egg
1 ss smeltet smør eller margarin
2 krm salt
revet ost til gratinering
Hollandaisesaus:
3-4 eggeplommer
150 g smeltet smør eller margarin
sitronsaft
Fyll:
250 rensete reker
1/2 dl finklipt dill

Serveringsforslag:
Server med et salatblad, en tomatbåt og litt dill.

Slik gjør du

[1] Visp vann og hvetemel til en tykk røre, jevn med fløten og visp i eggene. Rør i smør og salt.

[2] Stek små, tynne pannekaker, helst i en crêpes-panne, men bare på den ene siden.

[3] Ha eggeplommene til hoandaisesausen i en kjele og sett kjelen i varmt, men ikke kokende vannbad. Hell i det smeltete smøret i en fin stråle under kraftig visping. Visp til sausen er tykk, blank og luftig. Smak til med litt sitronsaft.

[4] Del rekene hvis de er store og ha reker og dill i sausen.

[5] Fordel sausen på pannekakene og rull dem så sammen. Legg pannekakene i en smurt ildfast form og strø over ost.

[6] Gratineres i ovnen ved 225° C i 6-7 minutter, til osten har smeltet og fått fin farge.

Forslag til drikke:
Hvitvin eller øl

Tips:
Retten kan tilberedes på forhånd. Beregn da litt lengre tid til gratineringen slik at retten blir gjennomvarm. Server pannekakene som forrett eller som en liten kveldsrett.