Cuttyhunk Sverdfiskbiff Tokay

Cuttyhunk Swordfish Steak Tokay_page_thumb[2]

Ingrediens
900 g sverdfisk biff, kuttet omtrent 2,5 cm tykk
0,8 dl smør eller margarin, fordelt
1-1 1/2 ss hvetemel
1/4 ts salt
noen få dråper Tabasco
1,8 dl hvit Tokay vin
1,8 dl kremfløte
1 spiseskje sitronsaft
Sukker
2,5 dl halvert Tokay druer med stenene fjernet

Fremgangsmåte

[1] Brun sverdfisk biffen på begge sider i 0,6 dl smør eller margarin. Senk varmen til middels; dekke til med et lokk; kok 15 minutter eller til fisken lett lar seg dele i flak med en gaffel, men fremdeles er saftig.

[2] I mellomtiden smelte gjenværende smør eller margarin; blande inn melet, salt og Tabasco. Tilsett vin og kremfløte; rør over svak varme til blandingen er jevn og har tyknet. Kok 5 minutter lenger. Fjern fra varmen; rør inn sitronsaft og litt sukker etter smak. Tilsett druer. Serveres med sverdfisken.

Bruk noe av sausen som garnityr og ha resten i et sausenebb. Dekorer serveringsfatet med flere små drueklaser og brønnkarse stilker.

Blir 6 porsjoner