Dadar Gulung – Fylte Kokospannekaker fra Sumatra

Dadar gulung - Fylte Kokospannekaker fra Sumatra

Blir 6 pannekaker
Tilberedningstid: 45 minutter

Ingredienser
Fyll:
5 ss palmesukker (evt. brunt sukker)
100 g fersk revet kokos eller kokosmasse
Pannekakerøre:
2 dl usøtet kokosmelk
6 dråper grønn matfarge
2 egg
150 g hvetemel
salt
3 ss olje

Fremgangsmåte

[1] Lag først fyllet. Ha palmesukker og 1 dl vann i en kasserolle. Kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp. Tilsett 80 g av kokosen og la det småkoke på svak varme mens du rører hele tiden til kokosen har absorbert all væske. Ta  kasserollen av platen og avkjøl.

[2] Rør kokosmelk og matfarge i en bolle til det er godt blandet. Pisk eggene luftige i en annen bolle. Bland egg og kokosmelk og sikt i melet, litt om gangen. Tilsett en klype salt.

[3] Ha 1 ss olje i en stekepanne. Varm stekepannen og ha i en øse pannekakerøre. Lag så tynne pannekaker som mulig. Stek pannekaken til undersiden begynner å få farge. Snu den og stek den andre siden raskt. Ta opp pannekaken og ha 1 ts olje i stekepannen før du steker den neste. Hold pannekakene varme til alle er stekt.

[4] Legg 1 ss av kokosfyllet ved den ene siden av en pannekake. Brett inn sidene og rull sammen fra enden med fyll. Legg dem opp på fat og dryss på resten av kokosen.