Damernas Förtjusning

damernas förtjusning_page

4 st 2 skivor längdskuren formfranska
smör eller margarin
12-16 små färska champinjoner
1 dl riven ost
Kalvbrässstuvning:
250 g kalvbräss
vatten, salt
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
1 dl brässpad
1 1/2 dl grädde
salt, vitpeppar

[1] Börja med stuvningen. Lägg brässen i kallt vatten och låt den koka upp. Häll bort vattnet. Låt brässen koka 10 min i lättsaltat vatten. Ta upp brässen och låt den rinna av. Ta bort alla hinnor och hacka brässen fint.

[2] Fräs samman matfett och mjöl, späd med brässpad och grädde. Tillsätt den finhackade brässen och smaka av med salt och vitpeppar.

[3] Dela brödskivorna mitt itu och stek dem vackert guldgula.

[4] Bryn champinjonerna i lite matfett. Täck brödet med stuvningen och ställ i champinjonerna med jämna avstånd. Strö över osten.

Advertisements