Dampkokte Fiskefileter med Hvitløksmør

En oppskrift på en rask fiskemiddag funnet i “Mat for travle”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1982

Dampkokte Fiskefileter med Hvitløksmør

4 porsjoner
Tilberedningstid: 10 min.
Steketid: Ca. 20-30 min.
Ovnstemperatur: 200° C
Kan ikke fryses.

Ingredienser
8 dypfryste rødspettefileter
salt
Hvitløksmør:
100 g smør
1/2 ts salt
1 ts sitronsaft
2 ss finrevet løk
1 fedd knust hvitløk
2 ss finklippet persille

Fremgangsmåte

[1] Tin fiskefiletene. Rør sammen ingrediensene til hvitløksmøret.

[2] Dryss fiskefiletene med litt salt, og legg to og to sammen, slik at de overlapper hverandre litt. Legg på litt hvitløksmør og rull filetene sammen. Legg fiskeruladene, med skjøten ned, tett sammen i bunnen av en smurt ildfast form.

[3] Dryss ev. litt finklippet persille over. Dekk formen med lokk eller folie, og la den stå i forvarmet ovn som angitt eller til fisken er ferdig.

[4] Server retten med små persilledryssede kokte poteter og / eller smørdampede erter.

Advertisements