Dansk Epledessert

En klassisk dansk epledessert funnet i  “Kulinarisk Pass”
utgitt av Tupper Ware i 1970

Dansk Epledessert

Forberedelse: 30 min.
Steketid: 45 min.
6 porsjoner

Ingredienser
1 kg kokte epler
300 g farin (1 1/2 kopp)
vaniljeessens
300 g tørket støtt brød
50 g margarin
Gélé
Stivpisket fløte

Fremgangsmåte

[1] Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del hvert eple i fire. Kok eplene i lite vann i kjele med lokk, til de er møre. Rør inn halvparten av sukkeret og vanilieessensen. Avkjøl.

[2] Bland støtt brød med resten av sukkeret og brun det i margarin. Avkjøl.

[3] Legg lagvis støtt brød og eplemos i en dessertskål, begynn og slutt med støtt brød.

[4] Pynt med gélé og stivpisket fløte.

Advertisements