Dansk Krebsecocktail

En cocktailopskrift fundet i “Småretter og salater”
udgivet af Lademann i 1975

Dansk Krebsecocktail

Denne krebsecocktailen i kønne glas er en pryd på ethvert bord.

Portioner: 4
Forarbejde: 25 minutter
Tilberedning: 10 minutt

Ingredienser
12 krebs
1 bdt. dild
1 appelsin
1 lille gl. kirsch
1 ds. aspargeshoveder (ca. 280 g)
12 blå druer
Dressing:
125 g mayonnaise
3 spsk. fløde
1 tsk. tomatketchup
1/2 tsk. reven peberrod
hvid peber
1 stænk worchestersauce
saft af 1 citron
Desuden:
4 salatblade
blà druer
4 skiver appelsin

Proces

[1] Læg krebsene i saltet kogende vand tilsat dild. Kog dem 5 minutter. Lad dem  trække i kogevandet ca.15 minutter.

[2] Når krebsene er afkølede, tages kødet ud.

[3] Skræl appelsinen, og skær den i små stykker. Læg dem i en skål og hæld kirsch over.

[4] Lad aspargeserne dryppeaf. Skyl druerne, skær dem over og pil stenene ud.

[5] Rør mayonnaise, fløde, tomatketchup og peberrod sammen. Smag til med peber, worchestersauce og citronsaft. Læg et salatblad i bunden af 4 portionsglas, anret frugt, krebsekød og asparges ovenpå.

Advertisements