Dansk Safrankage

Traditionel dansk sukkerkage med safranduft
funnet på dansukker.dk
Dansk Safrankage

Safran har en centralt plads i skandinaviske juletraditioner, og krydderiet bruges i større kager som her og i mange traditionelle småkager.

Ingredienser
3 store æg
2 dl sukker
½ dl Lys sirup
1 tsk vaniljesukker
50 g smør
1 dl mælk
0,5 g safran (1 pakke)
3½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
En smule salt
Smør og sukker til formen
Melis til at drysse over kagen

Fremgangsmåde

[1] Sæt ovnen på 175° C.

[2] Pisk æg, sukker, sirup og vaniljesukker hvidt og meget luftigt.

[3] Smelt smørret, tilsæt mælken med safran, og lad det koge op.

[4] Bland hvedemel, bagepulver, salt og vand forsigtigt ned i æggeblandingen sammen med safranmælken.

[5] Smør en sukkerkageform, og drys den med sukker. Kom dejen i.

[6] Bag kagen midt i ovnen i 30–35 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagen er færdig. Den må ikke være klæbrig.

[7] Lad kagen køle af, og vend den derefter ud.

Advertisements