Dansk Svinestek med Brunede Poteter

danmark_flæskesteg_page

Forberedelse: 30 min
Koketid: 2 timer
Ovnstemperatur: 150 – 160° C
6-8 porsjoner

Ingredienser
2 kg svinenakke med svor (eller skinke)
2 løk, skåret i skiver (kan sløyfes)
1 ss grovt salt
15 g margarin (1 ss)
15 g hvetemel (2 ss)
salt og pepper
soya-saus

Fremgangmåte

[1] Skjær 1 cm dype ruteri svoren. Hell kokende vann og løken i en stekepanne, og legg steken i vannet. Når vannet er avkjølt (tar ca 20-25 min), er svoren blitt bløt.

[2] Strø grovt salt over steken og sett den i stekeovnen (150 – 160° C), på rist over stekepannen.

[3] Steketid ca 2 timer (30 min pr 500 g).

[4] Steken tas ut, og skyen som er dannet, helles i en gryte. Fettet skummes av. Sausen jevnes med like deler mel og margarin, og krydres med salt, pepper og litt soya-saus.

[5] Serveres med brunede poteter* og rødkål. Rødkålen kan kokes med ripssaft og eple, eller med eple, eddik og sukker.

* Brunede Poteter

Forberedelse: 10 min
Koketid: 1 time
6-8 porsjoner

Ingredienser
2 kg små poteter, uskrelte
250 g sukker (1 1/4 kopp)
75 g smør eller margarin (5 ss)

Fremgangsmåte

[1] Kok potetene om morgenen, eller om kvelden før de skal brukes. Skrell dem mens de er varme og oppbevar dem i en stor bolle

[2] Smelt sukker i en gryte og tilsett smør eller margarin til det blir en flytende masse. Legg potetene i gryten og rør forsiktig, over svak varme, til de er gyllenbrune.

Advertisements