Danske Julekys

En kakeoppskrift funnet i “Det Bedste ved Julen” en gratis
e-brosjyre utgitt av
dansukker.dkDanske Julekys

Dejlige, små kager med en klat lækker nougat på toppen.
Oppskriften gir ca 40 kaker.

Ingredienser
200 g blødt smør
1 ¼ dl flormelis
1 spsk. vaniljesukker
4 ¼ dl hvedemel
Pynt:
1 æggehvider
100 g finthakkede hasselnødder
Topping:
100 g blød nougat
50 g mørk chokolade
1 spsk. glukosesirup

Fremgangsmåde

[1] Begynd med at hakke nødderne fint. Bland ingredienserne til dejen godt sammen.

[2] Hæld dejen ud pa køkkenbordet, og del den i 40 stykker. Form til runde kager, som pensles med æggehvide og derefter dyppes i de hakkede nødder. Lav en fordybning i midten af hver kage.

[3] Læg kagerne pa en plade med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 175° C  i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle af pa en rist.

[4] Smelt ingredienserne til toppingen i en skal over vandbad. Lad blandingen køle lidt af, inden den piskes med en handmikser.

[5] Læg eller sprøjt en klat af blandingen pa toppen af kagerne. Opbevares køligt.

Advertisements