Delfiakake

136_delfiakake2_thumb[3]
Delfiakake er en norsk klassiker som utvilsomt hører julen til! Navnet kommer fra et spesielt kokosfett produkt som heter “Delfiafett”. Kaken har blitt bakt til jul her i landet i alle fall siden tredvetallet. Jeg har oppskrifter på den fra kokebøker fra den tiden.

Delfiakake faller ikke akkurat inn under kategorien slankemat, selv de mest ihuga kake spisere greier seg som regel med bare ett stykke av gangen.

Som barn syntes jeg delfiakake var forferdelig og den er ikke akkurat blant julekake favorittene i dag heller. Men julekake er det, så oppskriften fortjener en plass her blandt juleoppskriftene.

Ingredienser:
375 g kokesjokolade
1 1⁄2 pk kokosfett (delfiafett)
6 ss sterk kaffe
4 stk egg
4 ss sukker
12 stk søt kjeks (gjerne “Per”)
ca. 150 g kulørt marsipan i tynne skiver
2 pk gelétopper (á 100 g)

Fremgangsmåte:
[1] Kle en liten smurt brødform, ca. 1,5 liter, med matpapir.

[2] Ha kokesjokolade og delfiafett i en bolle og sett den over en kjele med vann på svak varme (vannbad). Tilsett kaffe når sjokoladen og fettet har smeltet.

[3] Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen og bland godt til en jevn røre.

[4] Legg røre, kjeks og marsipan lagvis i formen. Pynt med gelétopper. Sett kjølig til den er stiv, gjerne over natten.

[5] Server delfiakake i tynne skiver. Tørk gjerne av kniven for hver skive du skjærer for å oppnå penest resultat.   

NB: Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s