Dessertkake med Karamellkrem

Dessertkake med Karamellkrem

Ingredienser
5 dl mel
3/4 ts soda
1/4 teskje salt
1,2 dl smør
3 dl sukker
Ett egg og to eggehviter, upisket
55 – 85 g  Freias Dronningsjokolade, smeltet
2,5 dl melk
1 ts vanilje essens

Fremgangsmåte

Sikt melet en gang, mål opp, tilsett soda og salt, og sikt sammen tre ganger. Rør smøret, tilsett sukker gradvis og rør til blandingen er lett og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, rør godt etter hvert egg. Tilsett sjokolade og bland. Tilsett mel, vekselvis med melk, en liten mengde om gangen, rør blandingen glatt etter hvert tilsetning. Tilsett vanilje essens.

Stek i to smurte 22,5 cm lagformer i moderat ovn (175° C) i 30 minutter, eller til kakene er ferdig. Splitt hvert lag i to for å lage fire lag. Spre “karamellpuddingfyll” mellom lagene og på toppen av kaken, arrangere kaken mot et eller annet for å unngå at lagene glir. Avkjøl før servering.

Karamellpuddingfyll

2 pakker Freia karamellpuddingpulver
8 dl melk
2,5 dl lettkrem, pisket **

Ha puddingpulveret i kasserolle. Tilsett melk gradvis under omrøring. Avkjøl og rør over svak varme til blandingen koker og tykner. Avkjøl, rør av og til. Fold i lettkremen. Blir ca 1 liter fyll.

** Slik lager du lettkrem

4 ss melk
1 1/2 ts gelatinpulver
2,5 dl matfløte
en klype salt salt

Tilsett melk gradvis til gelatinpulveret i en liten bolle, blande godt. Varm opp og rør over kokende vann inntil gelatinen er helt oppløst. Fjern fra varmen, tilsett fløte og salt, og bland.

Plasser bollen i en større bolle med isbiter og vann og pisk for hånd eller med en stavmikser i 5 til 7 minutter, eller inntil blandingen begynner å sette seg rundt kanten av bollen. Fjern fra isvannet og rør forsiktig med en skje til lettkremen er glatt.