Sjokoladekake Med Sjokoladeglasur

Devils Cake med Sjokoladeglasur

1933_baker's chocolate_ill“Den ser deilig ut, ikke sant” spør Baker Chocolate piken “… Denne vakre sjokoladekaken? Og det er den, jeg lover deg! … Med de er myke, sjenerøs sjokolade glasuren.”Selvfølgelig er det sjokolade … ekte Baker’s sjokolade … som gir den fantastiske, rike smaken du ønsker … en virkelig tilfredsstillende smak som du bare ikke kan få på noen annen måte.”

Ingredienser
4,7 dl siktet hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts soda
1,2 dl smør eller margarin
2,4 dl sukker
2 eggeplommer, godt pisket
90 g usøtet sjokolade, smeltet
3 dl melk
1 ts vanilje
2 eggehviter stivpisket

Fremgangsmåte

[1] Sikt melet en gang, måle opp, tilsett bakepulver og soda, og sikt sammen tre ganger.

[2] Rør smør grundig, tilsett sukker gradvis og rør inntil blandingen er lett og luftig. Tilsett eggeplommer, deretter sjokolade.

[3] Tilsett mel vekselvis med melk litt av gangen, rør mellom hver tilsetning til blandingen er glatt.

[4] Tilsett vanilje, fold i eggehviter.

[5] Bak i to smurte 22.5 cm store runde former i moderat ovn (350 F / 175 C) i 30 minutter.

[6] Spre All-round Sjokolade Glasur mellom lagene og på toppen og sidene av kaken.

Dobbel oppskrift gir 3 25 cm lag.

All-round Sjokolade Glasur

Ingredienser
4 ss smør
0,7 dl siktet melis
3/4 ts vanilje
1/4 ts salt
90 g usøtet sjokolade, smeltet

Ca 4 spiseskjeer varm melk

Fremgangsmåte

[1] Rør smør, en del av sukkeret gradvis, bland godt mellom hver tilsetning. Tilsett vanilje, salt og sjokolade og bland godt.

[2] Tilsett resten av sukkeret, vekselvis med melk inntil blandingen er av riktig konsistens for å spre på kaken. Bland etter hvert tilsetning til glasuren er glatt.

Blir nok frosting til å dekke toppen og sidene av to 22,5 sm lag eller toppen og sidene av  en 20x20x5 cm kake (sjenerøst) eller ca 3 dusin cup kaker.