Dill- och Räkpaj

Dill- och räkpaj_recept_se_page

Ingredienser
Pajdeg:
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllningen:
125 g räkor
2 dl riven ost
0.5 st purjolök
3 st ägg
2 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
0.5 dl finklippt dill
1 st finhackad chili
1 st citron – skalet
2 tsk salt
svartpeppar
Topping:
dill
1 st citron

Tillagning

[1] Skär smöret i småbitar. Mät upp mjölet i en skå̊l. Nyp ihop mjöl och smör för hand, eller mixa ihop dem till en smulig massa. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en stor form eller flera mindre och ställ kallt i 30 minuter.

[2] Fyllning: Förgrädda pajskalen i 7–10 minuter. Fördela räkorna i formarna. Strö över riven ost. Strimla purjolöken och fördela den över räkorna och osten.

[3] Vispa ihop resten av ingredienserna och häll blandningen i pajskalen. Grädda i cirka 20 minuter eller tills pajen stannat. Toppa med dill och citron.

Advertisements