Dill og Valnøtt Yoghurt

Dill og Valnøtt Yoghurt

Denne yoghurten kan serveres som en forrett med pitabrød eller som tilbehør til krydrede risretter.

4-6 porsjoner

Ingredienser
1 stor agurk, skrelt og kuttet i terninger
1/2 ts salt
6 dl vanlig yoghurt
4 ts finhakket frisk dill eller 2 ts tørket
En liten grønn chili, uten frø og finhakket
1 dl grovt hakkede valnøtter (2 oz / 55 g)
2 ss gylne rosiner
ferske dill kvister og valnøtthalvdeler,
til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte

[1] Plasser agurkterningene i et dørslag og dryss med salt, deretter lar du de renne av seg i 30 minutter.

[2] Ikke skyll agurkterningen, men i stedet klapper du de tørre med håndklepapir.

[3] Plasser yoghurten i en bolle og rør den jevn en liten stund. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland godt. Hell over i en serveringsskål. Pynt med frisk dill og valnøtt halvdeler. Avkjøl til yoghurten skal serveres.