Dillkyckling

033_dillkyckling_thumb[3]
Ingredienser
600 g kyckling lår filé
1  gul lök
3  morötter
3 dl kycklingbuljong
vatten så det täcker
1 kruka dill
2 dl grädde
2-3 msk ättika
2-3 msk socker
2  lagerblad
Redning
potatis till servering

Gör så här
Koka potatisen.

Skala och slanta morötterna och skiva löken tunt. Skär ner kycklingen i mindre bitar, ca 2×2 centimeter.

I en kastrull, koka upp buljongen och tillsätt kycklingen, slå på vatten så det täcker. Låt koka i några minuter och ta sedan bort det skum som samlats på ytan. Tillsätt morötter och lök, lagerblad och salt. Låt koka i ca tio minuter så lite vätska försvinner.

Slå på grädden, koka upp och red av med majsstärkelse.

Dra ner värmen och smaka av med socker och ättika, tillsätt lite i taget och smaka hela tiden. När du hittar en balans mellan sötma och syra som du gillar, är rätten klar!

Hacka dillen, tillsätt och blanda ordentligt. Servera med kokt potatis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s