Dorniske Kremkaker

Dornish Cream Cakes_page

Merknadene til kokken på Inn at the Crossroad : Jeg har halvert den opprinnelige oppskriften, og i stedet for å store store paier, valgt jeg mye mindre versjoner, disse vil virke mye mer fristende på småbarn.

Blir ca 4 dusin små  paier

Ingredienser til deigen:
7 dl hvetemel
2 1/2 dl sukker
1/2 dl varmt vann
en klype safran eller en eneste dråpe gul konditorfarge
Ingredienser til fyllet:
4 1/2 fløte
1 egg, pluss 3 egg til
en klype kardemomme
en klype kanel
55 g smør
1 ts. rosevann
2 ss. sukker for støvtørking
pynt etter eget valg; grovhakkede pistasjenøtter,
kandiserte sitrusskall, etc.

Fremgangsmåte

[1] Gjør i stand paideigen: Bland mel og sukker. La safranen ligge i bløtt i varmt vann i ca 5 minutter, til vannet er fått en gul farge. tilsett safran og vann, litt av gangen, til den tørre blandingen, fortsett til du har en stor klump med deig. Kjevle ut deigen til litt under 3/4 cm tykkelse, og kutt i den i 5 cm runde skiver. Trykk disse inn i små muffins former, og stek i ca 5 minutter på 350 F / 175 C. Fjern fra ovnen og la de avkjøles.

[2] Lag fyllet: Bland kremfløte og et pisket egg i en mellomstor kjele. Gi et sakte oppkok. Slå de gjenværende eggene i en egen bolle. Mens du visper kraftig hell gradvis i ca 2 1/2 dl krem. Dette vil hindre eggene i å stivne i klumper. Hell hele denne blandingen tilbake i kjelen. Tilsett krydder, smør og rose vann, og rør til det tykner. Når det har tyknet tilfredstillende, fjern fra varmen og la kremen avkjøles.

[3] Øs kremen opp i de stekte småpaiskallene, dryss med sukker, og topp med valgt garnityr.