Dorset Eplekake

Dorset apple cake_page_thumb[2]

Et rustikk bakeverk med biter av søt frukt og en crunchy Demerara sukker topping.

Ingredienser
225 g selvhevende mel (eller mel + tørrgjær)
2 ts malt kanel
115 g usaltet smør, i terninger og kjølt,
pluss ekstra for smøring
115 g lys brunt sukker
1 stort egg, pisket
6-8 ss melk
225 g Granny Smith epler (eller andre gode spiseepler),
skrelt, med skrotten fjernet og kuttet i terninger
100 g Sultana (lyse rosiner)
2 ss Demerara sukker (valgfritt)

Fremgangsmåte

[1] Varm ovnen til 180 C / 160 C med varmvifte. Smør og fòr en dyp 20 cm rund kakeform med bakepapir.

[2] Bland mel og kanel sammen i en stor bolle. Tilsett smør og gni inn i melet med fingrene til det ligner fine brødsmuler. Rør i lyst brunt sukker (demerara). Pisk inn egget etterfulgt av 6-8 ss melk – du skal ha en jevn, tykk røre.

[3] Tilsett eplene og de lyse rosinene og bland alt godt. Hell deigen over  i den forberedte kakeformen og flat ut toppen forsiktig. Dryss over Demerara sukker og stek i ovnen i 30-40 minutter eller til kaken er gylden og en kakepinne stukket inn i midten kommer ut ren.

[4] Avkjøl i formen i 15 minutter og deretter velter du kaken forsiktig ut på en rist for å avkjøle ytterligere.

Kaken er best servert fortsatt varm med litt vaniljesaus.

Advertisements