Dravle fra Kvinnherad

438_Dravle fra Kvinnherad

Dette er tradisjonell festmat fra Kvinnherad, oppskriftene varierer nok fra bygd til bygd, men det var, og er vanlig å servere “Rauddravle” i lag med melkekaker og potetkaker til fest

Ingredienser:
10 l melk
8 egg
1 l kefirmelk
2 små beger lettrømme
2 små kopper sukker
2 ss mørk sirup

15 porsjoner

Fremgangsmåte

[1] 10 l. melk kokes under lokk i 12-14 timer. Når melken er blitt rødkokt, tas halvparten til sides.

[2] Visp sammen:8-9 egg, 1 l. kefirmelk, 2 små beger lettrømme  2 små kopper sukker, 2-3 s.s. mørk sirup (sirupen kan sløyfes.)Sil denne blandingen opp i halvparten av den rødkokte melken, og la det småkoke i ca 20-30 min. kanskje lengre.

[3] Melken skal da bli til en fast masse, små og store myke klumper. Den tynne mysen skal siles fra når dette er blitt kaldt,  så skal resten av den rødkokte melken blandes i dravlen.Lukka til og god appetitt.