Drømmegod Rullekake

Drømmegod Rullekake

Ingredienser
3 egg
1 1/2 dl sukker
50 g potetmel
2 ss kakao
2 ts bakepulver
100 g smør
125 g melis
1 eggeplomme
2 ts vaniljesukker
Krem:
100 g smør
125 g melis
1 eggeplomme
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

[1] Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett resten.

[2] Det er lurt å ha en gammeldags sikt å ha det tørre gjennom før det lander i eggedosisen. Da slipper man klumper fra potetmel og kakao i deigen. For det skal bare forsiktig ‘brettes’ inn i eggedosisen slik at luften beholdes i deigen.

[3] Dekk ovnspannen med bakepapir og hell i deigen. Bre den utover men ikke altfor langt mot kantene. Stek ved 180 grader ca 15 min.

[4] Mens kaken steker dekkes kjøkkenbenken med to ark med matpapir eller et stort bakepapir. Dryss over godt med sukker. Det skal være underlaget for den stekte kaken. Sukkeret gjør at papiret slipper kaken når den skal rulles sammen.

[5] Når kaken er stekt er det lurt å løsne den litt fra bakepapiret langs kantene og i hjørnene. Ta så tak i bakepapiret på langsiden og hvelv kaken over på det sukkerkledte papiret. Dra forsiktig av bakepapiret. Det løsner lettere hvis du stryker over en klut med kaldt vann først. Avkjøl kaken.

[6] Til kremen røres smør og melis lett og luftig. Tilsett eggeplomme og vaniljesukker. Bre utover kaken.

[7] Ta så tak i bakepapiret og begynn å rull kaken sammen fra langsiden. Bruk papiret hele tiden til å skyve med, og rull forsiktig samtidig som papiret løsnes fra kaken. Bruk om nødvendig en kniv hvis kaken sitter fast i papiret.

[8] Kaken er fin å fryse: Del kaken på midten. Legg hver del på et stykke matpapir. Tre begge inn i en brødpose og knyt til.

Oppskrift fra: sosemat.blogspot.no