Drømmekaker med Kaffe og Mørk Sirup

Drømmekaker med Kaffe og Mørk Sirup

Disse kakene er rikt smaksatt med mørk sirup, sterk kaffe og en god del nellik. De er tilpasset fra en oppskrift opprinnelig publisert for 33 år siden i en kokebok fra Ladies Aid i Zion Evangelical Lutheran kirken i Sør-Milwaukee. Spred kaffeglasuren på mens kakene fortsatt er varme.

Ingredienser
2,5 dl smør, romtemperatur
2,5 dl sukker
2 egg
2,5 dl mørk sirup
1,5 dl sterk, varm kaffe
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 1/2 ts salt
1/2 ts kanel
1 ts malt nellik
Kaffe glasur:
1,25 dl smør
9,5 dl melis
0,6 dl kald kaffe

Fremgangsmåte

Kakerøren: Rør smør og sukker sammen i 5 minutter på middels hastighet til blandingen er lys og luftig.

Tilsett eggene, ett om gangen, visp flere minutter for hvert egg. Tilsett mørk sirup og varm kaffe.

Sikt de tørre ingrediensene sammen. Bland de tørre ingrediensene gradvis i til røren er godt blandet.

Fòr en ovnspanne med bakepapir. Forvarm ovnen til 175 C. Spre røren i pannen. Stek kaken i 25 til 30 minutter.

Glasuren: Mens kaken stekes, rør sammen smør med melis. Tilsett kald kaffe og visp til en jevn røre.

Fjern kaken fra ovnen og over på en rist. Spred glasuren på kaken mens den fortsatt er varm. Kutt den i nette firkanter når den er blitt kald.