Dronning Maud Fromasj

En klassisk dessert med kongelige aner funnet i “Kremdager”
en gratis e-brosjyre utgitt av
tine.no

Dronning Maud Fromasj

Denne uslåelige kombinasjonen av portvin, sjokolade og kremfløte ble til allerede i 1906. Det var året da Kong Haakon og hans dronning var på signingsferd i Norge. I Haugesund ventet en nykomponert dessert på kongeparet – og slik fikk altså denne herlige fromasjen sitt navn.

Ingredienser
50 g dronningsjokolade
3 gelatinplater
3 eggeplommer
4 ss sukker
3 dl TINE Kremfløte
½ dl kokende vann
½ dl portvin (kan sløyfes)
Du trenger også fem lekre glass eller skåler.

Fremgangsmåte

[1] Legg gelatin i kaldt vann i ca. 10 minutter.

[2] Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker, pisk fløten til lett krem. Klem vann ut av gelatinen og rør ut i kokende vann, tilsett portvin. Hell gelatin og portvin i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører. Vend så inn krem forsiktig.

[3] Riv sjokolade. Legg fromasj og sjokolade lagvis i en glassbolle eller porsjonsglass med sjokolade på toppen. La desserten stivne i kjøleskapet før servering i minimum 2 timer.

Advertisements