Dronningens Krydderkake

Queen's gingerbread_page_thumb[2]_thumb

En mørk, svært krydret, oppskåret krydderkake som på dronning Elizabeth den førstes tid ville ha blitt kalt sweetmeat. Den er ganske fast og utrolig god skåret i små ruter servert til en konjakk etter middagen.

Oppskrift: Dan Lepard

Ingredienser
450 g hvetemel
5 ts malt ingefær
1 ts hver knust muskat og muskatblomme
2 ts malt kanel
1 ts natron
150 g usaltet smør
250 g sukker
150 g flytende honning
150 g mørk sirup
75 g hver av blandet syltet sitrusskall
og hakket tørket aprikos
75 g hakket syltet ingefær
100 g mandler med skall

Fremgangsmåte

[1] Fòr bunnen av en 20 cm firkantet kakeform med bakepapir og varme opp ovnen til 180 C. Ha mel, krydder og natron i en bolle og gni det sammen med fingrene for å fjerne små klumper. Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, tilsett sukker, honning og sirup og rør til blandingen er lunken. Hell i melblandingen, tilsett frukt og ingefær, og bland til en deig.

[2] Trykk deigen jevnt i formen, og glatt toppen flat ved å trykke for eksempel en annen form ned på den. Skjær mandlene i halvparten på langs og trykk de inn i toppen. Stek i 25 minutter, til jevnt kaken har est jevnt. Avkjøl i formen, og pakk kaken godt inn når den er blitt kald for å stoppe den fra å tørker ut.

Advertisements