Drop Scones med Sitron og Valmuefrø

En skotsk takkebakstoppskrift funnet på mytaste.co.ukDrop Scones med Sitron og Valmuefrø

Drop scones, også kalt skotske pannekaker, er enkle og morsomme å lage, og perfekt til te eller til og med som en enkel dessert. Servert med sitron curd og flytende honning er de er ganske uimotståelige.

Ingredienser
200 g vanlig mel
¼ ts salt
2 ss hvit sukker
6 ts bakepulver
2 ss valmuefrø
2 store egg fra frittgående høner
5 dl melk
Revet skall av en økologisk sitron
2 ts sitronsaft
5 ss rømme
4 ss smeltet smør
bakespray for smøring av stekepanne eller takke
Til serveringen:
Kaldt smør
Sitron curd (din egen hjemmelagede
Eller butikkjøpt, god kvalitet)
Flytende honning

Fremgangsmåte

[1] Rør sammen mel, salt, sukker, valmuefrø og bakepulver i en stor bolle. Ha egg, melk, sitronskall, sitronsaft, rømme og smeltet smør i en annen stort bolle og visp det godt sammen. Lag en fordypning midt i de tørre ingrediensene og hell i alle de våte ingrediensene på en gang. Visp kraftig til du har en jevn røre.

[2] Varm en stor stekepanne eller takke til middels høy varme. Smør lett med litt olje, eller sprøyt med bakespray. Slip røren på den oppvarmede pannen eller takken ved hjelp av en full dessertskje. Stek over middels høy varme til overflaten får små bobler og undersiden er lett brunet før du snur dem for å steke de lett brunet på den andre siden. Flytt sconesene til en tallerken og hold den varm i ovnen mens du lagrer resten. Bruk opp hele røren. Serveres varm med en klatt smør, sitron curd og flytende honning.

[3] De egner seg veldig godt for frysing. Bare stable dem med bakepapir i mellom og putt de i en frysepose. Da kan du når som helst ta ut så mange eller så få som du trenger og varme dem opp noen få sekunder i mikrobølgeovnen.

Advertisements