Dublin Bay Kremet Rekesuppe

Dublin Bay Prawn Bisque_page_thumb[2]

Denne Kremete og krydrede oppdateringen på den klassiske irske suppen vil imponere alle matglade og den er mettende nok til å være et måltid i seg selv.

Ingredienser
½ gul løk
1 medium purre
½ fennikel
4 ss. usaltet smør
2 plommetomater
1,2 dl Oloroso sherry
450 g medium store reker med skallet på
spar noen til garnering
0,6 dl ukokt basmati ris
9,5 dl kremfløte
4,75 dl 50/50 melk / fløte
6 persillekvister
6 timiankvister
1 laurbærblad
4 ts. frisk sitronsaft
En klype cayennepepper
salt

Fremgangsmåte

[1] I en bred (4-liters) kjele, kok løk, purre og fennikel i smør over middels varme til de er gjennomskinnelig, ca 8 minutter. tilsett tomater og tomatpuré; fortsette å koke inntil det meste av vannet fra tomater har fordampet, ca 4 minutter. Tilsett sherry og kok til innholdet er redusert til det halve, 5 til 6 minutter. Rør inn reker, ris, fløte, melk/fløte blandingen og bringe til et oppkok. Tilsett persille, timian og laurbærblad, deretter lar du suppen småkoke i 45minutter mens du rører av og til.

[2] Kast urter og reker. Mos suppen i en blender, deretter presser du den gjennom en finmasket sil. Rør inn sitronsaft og cayenne pepper; smak til med salt.

[3] Kok de sparte rekene inntil det ikke lenger er gjennomskinnelig, 1 til 2 minutter. Øse varm suppe i skåler. Plasser et par kokt reker i hver skål sammen med litt persille og timian.