Duchessepoteter er potetmos tilsatt eggeplomme, formet med sprøytepose eller kniv og deretter stekt i ovn. Dekorativ ny vri til middagen.
Ingredienser
800 g potet
2 dl lettmelk
2 stk eggeplomme
1 ss smør
½ ts revet muskatnøtt
salt og pepper etter smak
rapsolje til pensling
Fremgangsmåte
[1] Skrell og del potetene i mindre biter og kok dem møre i melken.
[2] Sil fra melken. Da er det lettere å mose potetene. Mos potetene, gjerne gjennom en potetpresse.
[3] Bland inn melken, smør og eggeplommer.
[4] Smak til med muskat, pepper og litt salt.
[5] Ha massen i en sprøytepose og sprøyt små former på bakepapirkledd stekeovnsplate.
[6] Pensle formene med litt olje, og stek i ovn på 200° C til duchessepotetene har fått fin farge – 15 – 20 minutter.
[7] Du kan også sprøyte langs kanten på et ildfast fat. Dekorativt og morsomt.