Duftende og Krydrede Pekannøtter

En snack funnet i “50+ Quick and Easy Recipes”
en e-bok utgitt av Gotham Steel
Duftende og Krydrede Pekannøtter

Disse nøtter virker helt perfekte for påsken. Et glass brus til barna og et glass anstendig portvin for de voksne og disse krydrede nøttene vil bli borte før du vet ordet av det. Kanskje du bør lage et par runder mens du er i gang.

Ingredienser
1 teskje salt
½ ts malt spisskummen
½ ts kajennepepper
½ ts malt kanel
½ ts malt, tørket appelsinskall
450 g pekannøtt halvdeler
4 ss usaltet smør
0,6 dl pakket lys brunt sukker
2 ss pakket mørk brunt sukker
2 spiseskjeer vann

Fremgangsmåte

[1] Dekk en ovnsplate med bakepapir og sett til side.

[2] Bland salt, karve, kajennepepper, kanel og appelsinskall sammen i en liten bolle og satt til side.

[3] Ha nøttene i en kjele og sett den over middels varme. Varm opp under omrøring, i 4 til 5 minutter til de bare begynne å bli brune og lukter ristet. Tilsett smør og rør til det smelter. Tilsett krydderblandingen og rør for å blande. Når det er godt blandet tilsett til både sukker og vann og rør inntil blandingen tykner og dekker nøtter, omtrent 2 til 3 minutter.

[4] Overfør nøttene til det bakepapir dekte ovnsbrettet og skill dem med en gaffel eller stekespade av tre. La nøttene avkjøles før de overføres til en lufttett beholder for lagring. Kan lagres i opptil 3 uker.