Egg Florentin

egg florentin_page

Det er ganske mye arbeid med denne retten, men det er den vel verd. Vil man gjøre den litt enklere, kan man anrette eggene på toast og bruke smørfrest spinat i stedet for spinatsaus.

Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Kan ikke fryses
2 porsjoner

2 tykke loffskiver
ca. 100 g frisk eller 1/4 pakke fryst spinat
smør eller margarin
1 ss hvetemel
2 – 3 dl melk
1 knivspiss malt muskat
Salt, Pepper
1 presset fedd hvitlak (kan sløyfes)
et par dråper eddik
2 egg

[1] Stikk ut rundinger av loffskivene: Legg dem til side.

[2] Skyll spinaten godt i kaldt vann. Fjern de groveste stilkene. Damp spinaten i det vannet som sitter igjen på bladene. Damp den til den faller sammen. Kryst ut væsken og hakk spinaten.

[3] Smelt 1 ss smør i en tykkbunnet kasserolle. Dryss melet i, rør om og spe med melken, litt om gangen, mens du rører. Kok opp under omrøring og la sausen putre i 4-5 minutter. Spe med litt mer melk hvis den blir for tykk. Tilsett spinat og muskat, smak til med salt og pepper. Hold sausen varm.

[4] Stek loffskivene på den ene siden i en tørr stekepanne. Smør den andre siden med 1 ss smør blandet med presset hvitløk. Stek den smurte siden til den er gyllen. Legg brødskivene på varme tallerkener og hold dem varme.

[5] Halvfyll en stekepanne med vann. Tilsett eddik og kok opp. Knekk eggene i hver sin kopp. La dem gli forsiktig ned i vannet. La vannet så vidt putre. Posjer (kok) eggene i 3-4 minutter til hviten har stivnet.

[6] Ta eggene opp med hullsleiv, la dem renne av seg et øyeblikk på matpapir og legg dem på de varme brødkrutongene. Øs spinatsausen over og server med en gang.

Servering
Egg florentine trenger ikke tilbehør. Server dem som en elegant godbit til lunsj eller kvelds. De kan også serveres som forrett.