Egg og Skinke Smørbrød med Grønn Saus

Et delikat smørbrød funnet i “Varme Småretter”
utgitt av Gyldendal i 1991

Egg og Skinke Smørbrød med Grønn Saus

Egg og Skinke Smørbrød med Grønn Saus

Denne retten kan godt serveres som lett lunsj eller et lite kveldsmåltid. Du kan gjerne riste loffskivene i brødrister istedenfor å steke dem i smør i stekepannen.

Smørbrødet: Stek en loffskive pr. person lett i smør i stekepannen. Legg skivene på tallerkener og dekk med en skive kokt skinke eller annet godt kjøttpålegg. Legg et forlorent egg oppå, og øs et par skjeer saus over.

Grønn saus: Bland 1 pakke majones med 1 dl stivpisket kremfløte. Tilsett rikelig med finhakket dill eller persille, eller begge deler Retten kan også serveres med bearnaise- eller hollandaisesaus, som en liten varmrett. Sausen kan lages magrere ved å blande lettmajones og lettrømme med finhakket grønt.

Tips: Både bearnaisesaus og hollandaisesaus er å få kjøpt ferdig på boks, men kan også lages av pose.