Eggerøre med Røkt Laks, Spinat og Pinjekjerner

En klassisk sommerlunsjtallerken funnet på prior.no
Eggerøre med Røkt Laks, Spinat og Pinjekjerner

Laks og eggerøre er klassisk norsk sommermat. Jeg har spist variasjoner på denne retten på flere norske uterestauranter en jeg kan huske og som regel har maten vært som ventet; smakfull og delikat.

4 porsjoner

Ingredienser
6 egg
6 ss melk, vann eller fløte
salt og pepper
smør til steking
1 hakket hvitløksfedd
2 never hakket frisk spinat, godt vasket
4 skriver grillet landbrød
12 skiver røkelaks
4 ss ristede pinjekjerner

Slik gjør du

[1] Knekk eggene i en bolle og tilsett melk. Krydre med salt og pepper, og pisk lett sammen. Smelt litt smør i en stekepanne og surr hvitløk og spinat til spinaten faller sammen. Tilsett eggemassen. Rør hele tiden i stekepannen til eggerøren er kremete.

[2] Fordel eggerøren på landbrødskivene, og pynt med røkelaks. Dryss over pinjekjerner og server.