Elisabeth Moxons Sitronmousse

elisabeth moxon's lemon posset_page_thumb[2]_thumb

serverer 4-6

Ingredienser
6 dl tykk krem
finrevet skall og saft av 2 sitroner
1,5 dl tørr hvitvin
1 spiseskje sukker
3 mellomstore eggehviter
For garnityr:
friske bringebær eller jordbær,
kandiserte fioler eller sitronskiver

Fremgangsmåte

[1] Tilsett revet sitronskall til den tykke fløten i en stor bolle og visp til blandingen stivner. –Rør inn tørr hvitvin og deretter rører du inn sitronsaft, litt etter litt. Tilsett sukker etter smak: denne moussen bør ikke være over søt.

[2] Visp eggehvitene til de danner stive topper og vend dem inn i den tykke fløteblandingen. Avkjøl.

[3] Når du er klar til å servere, visper du moussen en gang til og har den over i et glass serveringsfat eller individuelle dessertglass. Pynt med kandiserte fioler eller sitronskiver, eller når disse er i sesongen, friske bringebær eller jordbær.

Advertisements