Emmenthaler-Fisk

Emmenthaler-Fisk

1
Skjær et snitt i fiskestykket fra siden, slik at det blir en lomme. Drypp sitronsaft i snittet.
2
Brett osteskiven dobbel rundt skinkeskiven og legg fyllet i fisken. Lukk åpningen med tannpirkere.
3
Paner fiskestykkene i krydret hvetemel, deretter i sammenpisket egg og til slutt i lett saltet rasp.

4 personer
Tilberedningstid: 15-20 min.
Steketid: Ca. 15 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
4 tykke fileter à 175-200 g av torsk, sei eller hellefisk
salt, pepper, 1 sitron
4 skiver Emmnenthaler-ost
4 skiver kokt skinke
hvetemel, 1 egg, rasp
smør eller olje

Fremgangsmåte

[1] Gni fisken med salt, pepper og sitronsaft og legg den kaldt i 10 min.

[2] Lag et snitt, fyll og paner filetene, som vist på de små bildene.

[3] Stek de fylte filetene i 7-8 min. på hver side., i smør i stekepannen eller i olje i frityrgryten. Server fisken rykende varm, pyntet med tomatbåter, persille og sitronbåter.

Potetsalat eller loff og en grønn salat smaker godt til.

Advertisements