Emmenthalerfisk

emmenthaler-fisk_page_thumb[2]

 For forklaring se lenger nede på siden

Siden vi nå har stappa i oss gotteri, kaker, feit mat og feitere sauser desserter som strutter av kallorier i snart en uke tenkte jeg det var på tide å poste litt letter mat. Men la oss starte litt mykt med, for eksempel litt frityrstekt fyllt fisk 😉

Tilberedningstid: 15-20 min.
Steketid: Ca. 15 min.
Kan ikke fryses.

4 porsjoner

4 tykke filleter à 175-200 g av torsk, sei eller hellefisk
salt, pepper
1 sitron
4 skiver emmenthalerost
4 skiver kokt skinke
hvetemel
1 egg
brødrasp
smør eller olje

[1] Gni fisken med salt, pepper og sitronsaft og legg den kaldt i 10 min.

[2] Lag et snitt, fyll og panér filetene, som vist på de små bildene.

[3] Stek de fylte filetene i 7-8 min. på hver side, i smør i stekepannen eller i olje i frityrgryten. Server fisken rykende varm, pyntet med tomatbåter, persille og sitronbåter.

Potetsalat eller loff og en grønn salat smaker godt til.

1_thumb[9]
Skjær et snitt i fiskestykket fra siden, slik at det blir en lomme. Drypp sitronsaft i snittet.

2_thumb[8]
Brett osteskiven dobbel rundt skinkeskiven og legg fyllet i flsken. Lukk åpningen med tannpirkere.

3_thumb[21]
Paner fiskestykkene i krydret hvetemel, deretter i sammenpisket egg og til slutt i lett saltet rasp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s