Empir Kjeks

Empir Kjeks

Denne smørdeigsoppskriften er en tradisjonell kjeksoppskrift fra Skottland. Dette er runde kjeks lagt sammen to og to med syltetøy imellom og toppet med en deilig glasur og et syltet kirsebær.

Forberedelse: 10 min.
Steketid: 10 min.
Ferdig: på 20 min.

Ingredienser
5 dl smør, myknet
2,5 dl hvitt sukker
10 dl siktet hvetemel
2,5 dl bringebær syltetøy
24 syltede kirsebær
20 dl melis

1,2 dl melk

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 175 grader C.

[2] I en stor bolle, rør sammen smør og sukker til en jevn røre. Rør inn melet gradvis til alt er godt blandet. På en melet overflate, rull deigen ut til 2,5 mm tykkelse. Stans ut runde skiver med et glass eller lignende.

[3] Bake i 8 til 10 minutter i forvarmet ovn. La kjeksene avkjøles på stekeplate i 5 minutter før du tar de over på en rist for å avkjøles helt.

[4] Legg kjeksene sammen to og to med syltetøy i mellom. Rør melken gradvis inn i melisen i en middels stor bolle til du har en glasur med smørbar konsistens. Spre på toppen av kjekssandwichene. Topp hver kjeks med halvparten av et syltet kirsebær mens glasur fortsatt er våt.