En Type Ahrash–Krydrede Kjøttkaker med Saus

En arabiske kjøttkake oppsktift funnet på  “Let Hem Boyle
En Type Ahrash–Krydrede Kjøttkaker med Saus

Saara som driver ‘La Hem Boyle’ skriver: Dette er oppskriften som ble brukt av Sayyid Abu al-Hassan og andre i Marokko, og de kalte det isfîriyâ.

Ta kjøttet  å hakk det kraftig og krydre den med litt murri naqî*, eddik, olje, hakket hvitløk, pepper, safran, spisskummen, koriander, lavendel, kanel, ingefær, nellik, hakket smult og kjøtt med all brusk fjernet hakket og delt, og nok egg til å binde det hele. Lag små runde flate kaker (qursas) ut av dette på størrelse med en håndflate eller mindre, og stek dem i en panne med mye olje til de er brunet. Deretter lage for dem en saus av eddik, olje og hvitløk, og la noen av dem være uten saus: dette er veldig godt.

Oppskrift fra en anonym andalusisk kokebok

 

fra det 13. århundr

4-5 porsjoner

Ingredienser
600 g
malt kjøtt fra lam, sau eller okse
2 ss soyasaus **
1 ss eddik
1 ss olivenolje eller sesamolje
2 ss hakket hvitløk
1 ts sort pepper
en klype safran
2 ts spisskummen
1 ts koriander
1 ts Lavendel
1 ts kanel
1/2 ts ingefær
1/3 ts nellik
3 egg
olivenolje til steking
Saus:
1 dl eddik
1 ss seesame olje
1 hakket hvitløk fedd

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til sausen sammen og la sausen stå for par timer. Bland sammen kjøttdeig / lam / fårekjøtt og resten av ingrediensene godt og sette kjøttdeigen i kjøleskap i minst en halv time. Lag små runde kaker (på størrelse med en håndflate) av kjøttdeigen og stek dem i olivenolje til de ferdig. (Dekorere kakene med lavendel) Server  dem varme med sausen i en separat bolle.

Kommentarer fra Saara som driver ‘La Hem Boyle * Murri nagî = er en bestemt type andalusisk Murri. Murri på den annen side er en form for krydder, som har vært brukt i arabisk mat, men bruken ble betydelig redusert etter det 14. århundre.

** Hvis du ikke har tid til å lage din egen Murri eller ikke er i stand til å få tak i ingrediensene til det så kan du bruke soyasaus. Jeg er ikke så veldig glad i å bruke erstatninger, men i dette tilfellet har jeg vært nødt til å gjøre det.

Jeg var ikke i stand til å finne smult som er egnet for arabisk mat i  min dagligvarebutikk så jeg utelot det.