Engelsk Sennepsstek

En engelsk klassiker funnet i “Matglede Som Aldri Før”
utgitt av Skandinavisk Presse i 1977

Engelsk Sennepsstek

En deilig oppskrift som tilsetter nye dimensjoner til smaken av svinekjøtt.
Server stekene med smørkokte erter og potetmos.

Til 2 porsjoner
1 ss vineddik
2 ss olje
1/8 ts kryddermål salt
1/2 ts nymalt pepper
1 ts middels skarp sennep
300 g skinkestek i to skiver
1 liten boks sjampinjonger
1 ss finhakket kruspersille

Fremgangsmåte

[1] Pisk eddik, 1 ss av oljen, salt, pepper og sennep kraftig sammen, gni inn stekene med blandingen og la dem ligge med marinaden i 1 time.

[2] Ta opp stekene og tørk dem, lag små snitt i fettranden og stek dem i resten av oljen til de blir gjennomstekte, gylne og sprø, ca 5 minutter på hver side.

[3] La sjampinjongen renne av i mellomtiden. Skjær dem i skiver.

[4] Ta opp stekene og legg dem på varmt serveringsfat, hold dem varme. Hell resten av marinaden i pannen og kok den ut, rør godt opp fra bunnen. Tilsett sjampinjong og kruspersille, hell det på småstekene.

Tilbehør: Smørkokte erter,potetmos.

Advertisements