Enkel Fiskegryte

Fiskegrytevarianter funnet i Cappelens Kokebok utgitt i 1995Enkel Fiskegryte

Ingredienser
400-600 g fersk eller fryst fiskefilet
(torsk, kolje, sei, rødspette)
1 ts salt
1/8 ts nykvernet hvit pepper

4 porsjoner

Forslag til smakstilsetninger

[I] 1 boks (250 g) blåskjell med kraft
2 ss klippet dill
2 ss klippet persille
(1/2-1 dl fløte)

[II] 1 boks (250 g) sjampinjonger med kraft
(1/2-1 dl fløte)

[II] 1 purre
1 boks (400 g) tomater
2 ss klippet basilikum

[IV] liten pakke dypfryste erter
200 g rensede reker
2 ss klippet dill
1/2 dl fløte + 1/2 dl hvitvin

Fremgangsmåte

[1] Skjær filetene i biter, eller tin dypfryst fisk så mye at den kan skjæres i skiver.

[2] Ha fisken i en kjele, salte og krydre. Tilsett ønskede smakstilsetninger (men ikke blåskjell, reker og urter). Hell eventuelt over fløte og boksekraft.

[3] La fisken trekke under lokk på svak varme ca. 10 min. Legg i skalldyr og varm opp gryten. Dryss over kryddergrønt ved servering

[4] Server gryten med kokte poteter eller ris og en salat.

Advertisements