Enkel Thai Kyllingsuppe med Kokosmelk

Enkel Thai Kyllingsuppe med Kokosmelk

Nydelig varmende suppe med masse smak, slik lager du denne enkle favorittsuppen. Lag litt ekstra så har du knallgod middag til flere dager.

4 porsjoner

Ingredienser
4 stk kyllingfilet
1 stk rød chili, finhakket
3 stk hvitløksfedd, finhakket
0.5 dl olje til steking
1 dl vann
4 ss red currypaste, etter smak
3 bokser kokosmelk
2 ss fiskesaus, mengde etter smak
3 stilker sitrongress, kuttet i fire
4 stk limeblader
1 håndfull thai basilikum, hakket
1 håndfull brekkbønner, delt i to
0.5 stk paprika, skivet
1 håndfull sopp
2 stk aubergine, delt i 4

Slik gjør du

[1] Skjær kyllingfilene i tynne skiver. Finhakk chili og hvitløk, del paprika i skiver, sitrongress og aubergin i fire, bønnene og sopp i to. Fres hvitløk og chili raskt i olje i en stor gryte. Ha kyllingen, og stek i noen minutter. Ha over vann og 1 ss currypaste.

[2] Tilsett koksmelk, fiskesaus, limeblader, sitrongress, 2 ss currypaste og småkok i 20 min. Legg så i resten av grønnsakene. Småkok i 10 minutter og smak deg frem med fiskesaus og eventuellt mer currypaste.

[3] Server gjerne med ris eller risnudler til, dette holder til 4-5 personer.

[4] Husk å smake deg frem hele tiden.

Oppskrift av Silje Feiring, spoon.no