Enkelt Pizzabrød

En bakeoppskrift funnet i  “Crisco’s Good Cooking Made Easy Cook Book” utgitt av Procter & Gamble co i 1978Enkelt Pizzabrød

Ingredienser

7 dl siktet mel

1 pakke aktiv tørr gjær

1/2 ts tørket oregano, knust

1/4 ts hvitløk salt

3 dl vann

0,9 dl Crisco, smør eller margarin

1 ss sukker

1/2 ts salt

1 – 1,5 dl finhakket pepperoni

Smeltet Crisco, smør eller margarin

Fremgangsmåte

[1] Bland 3,5 dl mel, gjær, oregano og hvitløkssalt i bolle. Varm vann, Crisco, smør eller margarin, sukker og salt til fingertemperatur (37 – 40 C), rør til fettet nesten har smeltet og tilsett blandingen til de tørre ingrediensene. Rør med en elektrisk mikser ved lav hastighet i 1/2 minutt, skrap deigen ned i bollen hvis den fester seg til sidene. Rør 3 minutter til med høy hastighet.

[2] Rør i pepperoni og gjenværende mel for hånd. Bland godt. Dekk til. La deigen heve til dobbelt størrelse på et varmt sted, ca 45 minutter. Arbeid deigen ned. Spred jevnt i smurt en rund kakeform. La stå til deigen igjen har hevet til dobbel størrelse, ca 30 minutter.

[3] Pensel med litt smeltet Crisco, smør eller margarin. Forvarm ovnen til 190° C. Bak i 35 til 40 minutter. Fjern fra formen og avkjøl brødet før du kutter det i skiver.

Blir 1 brød.

Advertisements