Epleflesk

Epleflesk

Dette er en gammel og populær rett i Sverige, men for fru Nygift kan den kanskje bli en première.

Er det ikke rart at selv på slutten a syttitallet var det ingen diskusjon om hvem som hørte hjemme på kjøkkenet, det var fruen i huset – Ted  😉

Ingredienser
750 g lettsaltet flesk i skiver
500 g faste, syrlige epler
1/2 ss farin

Fremgangsmåte

[1] Stek flesket gyllenbrunt på begge sider, ta det opp og hold det varmt.

[2] Ta kjernehuset ut av eplene, de skal ikke skrelles. Skjær dem i båter og legg disse i stekefettet i pannen. Legg på lokk, og damp eplene møre, men ikke så de faller fra hverandre.

[3] Dryss farin over, legg flesk og epler pent ved siden av hverandre på et serveringsfat og hell litt av fettet over.

Tilbehør og drikke: Ristet loff og øl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s