Eple, Sitron og Ricotta Pannekaker

Eple, Sitron og Ricotta Pannekaker

4 porsjoner

Ingredienser
2,5 dl lett ricotta ost
finrevet skall av 1 sitron
2,5 dl helmelk
2 egg
2,5 dl selvhevende mel
eller 2,5 dl mel + ¼ ts bakepulver
¼ ts bakepulver
1,25 dl havregryn
1 eple, med kjernehuset fjernet
og kuttet i terninger
0,7 dl lyse rosiner
matolje spray
5 dl av sesongens frukt (f.eks epler,
fiken, bær), til serveringen

Fremgangsmåte

[1] Bland ricotta og sitronskall i en liten bolle, sett halvparten til side for servering. Visp resten av ricotta blandingen sammen med melk og egg.

[2] bland mel, bakepulver, havre, epler og rosiner i en bolle. Rør inn melkeblandingen til alt er godt blandet og la blandingen hvile i 5 minutter.

[3] Spray en stor non-stick stekepanne med olje og sett den over middels høy varme. Hell ca 0,8 dl av blandingen i stekepannen og stek i 1-2 minutter til bobler dannes på overflaten, snu og stek til den er gyllen og gjennomstekt. Gjenta med resten av blandingen for å lage 8 pannekaker.

[4] Legg 2 pannekaker på hver av 4 tallerkener og topp med frisk frukt og en skje av den sparte sitron ricottaen.