Eplegrøt med Kardemomme

En dessertgrøtoppskrift funnet på geniuskitchen.com
Eplegrøt med Kardemomme

Vi nordmenn elsker kardemomme! Hvis du liker det bør du gi denne gammeldags desserten et forsøk! Tilpass sukkermengden etter hvor søte eplene dine er. Kardemomme kan erstattes med kanel.

6 porsjoner

Ingredienser
900 g epler, skrelte, renset og kuttet i 1 cm terninger
2,4 dl vann
1/2 – 1 dl pakket brunt sukker
2 ss fersk sitronsaft
1 1/4 teskjeer malt kardemomme

Fremgangsmåte

Kombiner alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele. Legg på lokket og bring blandingen til et oppkok. Reduser varmen til middels lav; kok i ca 30 minutter til epler er veldig møre mens du rører av og til. Avkjøl litt. Overfør grøten til en blender eller kjøkkenmaskin g kjør til du har en jevn masse.

Serveres grøten lunken med iskrem eller søtet vispet fløte.