Eplehorn

En søt frisk hornoppskrift funnet på frukt.no
Eplehorn

Herlige søte horn med revne epler som smaker som en drøm nystekt f.eks. med geitost på. Bak dobbel porsjon og putt i fryseren til siden.

Denne porsjonen gir 8 eplehorn.

Ingredienser
4 dl hvetemel
1 dl havregryn
1 ts malt kardemomme
1 ts malt kanel
3 ts sukker
½ pk gjær
3 dl lunkent vann
4 stk revne eple til fyll

Fremgangsmåte

[1] Rør gjæren ut i litt av vannet. Tilsett alt det tørre og elt sammen deigen. Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted.

[2] Kna deigen. Kjevle den ut til en stor rund leiv (som en pizzabunn). Bruk et pizzahjul eller en kniv og skjær i 8 trekanter (som pizzastykker).

[3] Riv eplene grovt på et råkostjern. Legg revne epler på trekantene og rull de sammen mot den spisse enden.

[4] Sett Rullene på bakeplater og bøy de i en bue. La de etterheve i ca. 20 minutter. Pensle med sammenpisket egg.

[5] Stekes i ovn ved 220° C i ca. 10-12 minutter.