Eplepai

Eplepai

Dette er den tredje av disse frodige kokebøkene mel, sjokolade og gjær produsenter publiserte på tyvetallet som jeg har forberedt for postering i det siste. De må ha tjent penger den gangen, fordi disse bøkene var ikke billig å få trykt, og vi bør alle være takknemlig for de menneskene som har hatt forstand til å ta vare på disse bøkene for ettertiden , slik at vi alle kan ha glede av dem i dag – Ted

Eplepai

Ingredienser
Vanlig paideig *
7 dl eplerskiver
2,5 dl sukker
1/2 teskje kanel eller muskat
2 ss smør

Fòr en paiform med deig og fylle det med epler som har blitt skrelt, fått skrotten fjernet og blitt kuttet i tynne skiver. Dekk eplene med sukker, dryss de med krydder og spre de med små biter av smør. Hvis eplene mangler litt smak, tilsett du 1 til 2 spiseskjeer sitronsaft. Hvis de ikke er saftige nok , kan en til to spiseskjeer vann tilsettes. Dekk med et deiglokk og bake i en moderat varm ovn 205° C – 40 til 55 minutter.

* Vanlig paideig

Ingredienser
3,5dl kopper mel
1/4 ts bakepulver
1/2 ts salt vann
1,2 dl smør
4 ss kaldt vann

Bland sammen mel, bakepulver og salt. Arbeid inn smøret med to kniver eller fingertuppene. Blandingen skal minne om grovt mel med ørsmå partikler av smør igjen i den. Dersom fettet er helt blandet med melet vil deigen bli mindre luftig. Tilsett kaldt vann. Ha deigen på et melet bord og kjevle den ut tynt. Når deigen skal brukes uten fyll bruk en varm ovn 230° C og stek i 15 til 20 minutter. Denne oppskriften gir deig til en pai med lokk bakt i en 22,5 cm paiform.