Eplepannekake

Eplepannekake

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
Steketid: Ca. 10 min.
Ovnstemperatur: 225° C
Midterste rille i ovnen
Kan ikke fryses

Ingredienser
2 eggeplommer
2 egg
85 g sukker (1 dl)
100 g hvetemel (1 1/2 dl)
1 1/2 dl melk
1 dl fløte, 35%
5 epler
50 g smør

Fremgangsmåte

[1]  Visp eggeplommer og hele egg godt sammen og tilsett sukker, mel, melk og fløte.

[2]  Skrell eplene, stikk ut kjernehuset og skjær eplene i tynne båter.

[3]  Smelt smøret i en panne, som siden kan settes i ovnen.

[4] Hell av halvparten av smøret i en kopp. Hell halvparten av eggemassen i pannen og la den stivne et par minutter over svak varme. Legg eplebåtene oppå og hell resten av eggemassen over. Drypp resten av smøret på overflaten, sett pannen i forvarmet ovn og la pannekaken stå i ovnen til den er pent gyllen.

Serveres straks, direkte fra pannen, ev. med lettvispet kremfløte til.

Variasjon

[I] Stek tynne pannekaker av 2-3 egg, 2 1/2 dl melk, ca. 1 dl hvetemel,1 knivsodd salt og 1/2-1 ts sukker. Rull de ferdige pannekakene omkring tynne båter av 3-4 skrellede epler, som er kokt så vidt myke i sukkerlake eller er brunet lett i smør og drysset med sukker etter smak.

[II] Legg de fylte pannekakene i et smurt ildfast fat, sikt melis over og la fatet stå i ovnen ved sterk overvarme eller under grill til sukkeret er smeltet og karamellaktig.

Advertisements