Eplesuppe fra Sogn

En dessertsuppeoppskrift fra Vestlandet funnet på matoppskrift.no
Eplesuppe fra Sogn

Varme supper var en vanlig dessert i Norge i gamle dager og slettes ikke uvanlig selv når jeg var liten.  Vi hadde både hjemmelaget nypesuppe, fruktsuppe og supper laget på forskjellige typer bær til dessert den gangen.

Ingredienser
1,5 liter vann
500 g epler
sukker
65 g potetmel
Iskrem eller pisket krem
Ripsgele

6 porsjoner

Fremgangsmåte

[1] Skrell eplene og fjern frøhuset før du deler de i to og skjærer  halvdelene i skiver.

[2] Kok epleskivene i vann til de er møre.

[3] Smak til med sukker.

[4] Lag en jevning av potetmel og litt vann, og rør denne i suppen.

[5]  Server suppen varm med iskrem eller pisket krem og en klatt med gele på toppen.

Tips: Andre typer dessertsuppe kan lages ved å bytte ut eplene med annen frukt som pærer eller plommer eller bær, for eksempel blåbær, bringebær eller rips.

Advertisements